Articles de Joc

Els jocs inventats del 2n trimestre!

Continuem amb l’activitat del protagonista de 5è. A continuació trobareu les fotografies dels jocs inventats i creats pels protagonistes del segon trimestre: Nayan Pacheco, Joel del Rio, Marc León, Pol Batlle, Sergio Ferrón i Berta Vila.

Bona feina nois i noies!

Trobada d’escacs

El divendres 16 de febrer, els de 4t vam anar a l’escola Pilar Mestres a participar a la tradicional trobada d’escacs. Ens vam distribuir en parelles i vam jugar diverses partides.  Ens ho vam passar molt bé!

Després vam esmorzar junts i vam compartir una estona de pati…

Trobada d’escacs amb l’escola Pilar Mestres

El passat 23 de maig, els alumnes de 4t de les dues escoles de la Roca vam fer una trobada d’escacs. Ens vam trobar al gimnàs de l’Escola Mogent on hi havia preparades moltes taules i taulers d’escacs. Després de la rebuda i la presentació per part d’en Jordi, que ens va ensenyar a jugar mesos abans, vam començar a jugar partides.

Joc simbòlic a P4 i P5

Aquí teniu un recull de fotografies fetes durant tot el curs a l’estona de joc simbòlic i experimentació…

Els reptes del mes

A 4t cada mes hem tingut un repte. Era voluntari i només l’han intentat els alumnes que l’han volgut acceptar. Hem anat des dels jeroglífics als escacs; del barri Gòtic al Serenguetti, passant per l’Estartit; del tangram al cinema…

Als de 4t ens agraden els reptes!

Escac i mat a 4t!

Els de 4t, el passat més de gener, durant una setmana vam aprendre molt a jugar a escacs. En Jordi ens va explicar des dels moviments més senzills fins a les jugades més elaborades d’atac i defensa.

Ens van gravar els de VOTV i van fer un reportatge molt interessant d’aquests dies.

Fem racons!

Aquest és un recull de les activitats que fem a racons.

Ens disfressem!

A P4 A ens hem disfressat de cavallers i princeses.

Ens encanta!

El repte del mes de novembre

Els nens i nenes de 4t resoldran de forma voluntària diferents reptes durant el curs.

Felicitem als primers valents en solucionar el repte del mes de novembre!

Ampliem el vocabulari amb el Pasapalabra a 6è B

Durant tot el trimestre, els nois i noies de 6è B hem estat ampliant el nostre vocabulari en llengua castellana a través del joc Pasapalabra.

Aquesta activitat consisteix en buscar al diccionari paraules noves que no coneguem i copiar-ne el significat. Quan n’hem tingut força de preparades hem iniciat el joc amb el “rosco”.  A continuació hem intentat endevinar tantes paraules com ens ha estat possible. I treballant i ampliant el nostre vocabulari ens ho hem passat molt bé i hem après paraules que ni tan sols sabíem que existien.

Millorem el lèxic en castellà: Pasapalabra a 6è A

Els alumnes de 6è A vam començar el curs amb un joc televisiu: el Pasapalabra. L’objectiu d’aquesta activitat és millorar i ampliar el nostre vocabulari en llengua castellana.

En la fase de preparació vam buscar paraules que usem poc, amb cadascuna de les lletres de l’alfabet, i vam escriure-les juntament amb la seva definició. I, durant el trimestre, hem anat dedicant algunes estones a la pràctica del joc: la mestra diu amb quina lletra comença la paraula i després llegeix la definició. Cada alumne va jugant fins que, o s’equivoca, o diu Pasapalabra.

Ens ho passem bé amb el Gran Dictat

A continuació trobareu les fotografies dels alumnes que divendres van participar en l’activitat del Gran Dictat, tot repassant les paraules imprescindibles de cursos anteriors.

Seguim amb el Gran Dictat

La setmana passada els alumnes de 6è vam continuar repassant les paraules imprescindibles mitjançant l’activitat del Gran Dictat.

A continuació trobareu les fotografies de la primera ronda.

Gràcies Ainhoa per la teva col·laboració en la realització de les ulleres.

Comença El Gran Dictat

Aquests primers dies de curs els nois i noies de 6è hem començat a fer l’activitat del Gran Dictat.

L’objectiu d’aquesta és millorar l’ortografia i per això hem començat repassant les paraules imprescindible dels cursos anteriors.

Us deixem aquí les fotografies de la primera ronda amb les fantàstiques ulleres!

Tutoria a Nova York

Hem començat l’escola i la classe de Nova York, 3r A, ha fet la seva primera tutoria. No acostumem a explicar què fem a tutoria però en aquesta ocasió hem pensat que era interessant mostrar-ho.

Avui estem fent trencaclosques, sembla senzill i és com si ens passéssim una bona estona jugant, però aquesta activitat té un procés i uns objectius molt concrets.

El primer que hem fet ha estat repartir-nos en cinc grups i ens hem fet les preguntes màgiques: