Teatre a P4: “Els tres porquets”

Els nens i nenes de P4 han representat la seva primera obra de teatre: Els tres porquets.

Podeu gaudir-la a continuació:

Colònies a Can Pic – P3 i P4

Aquest any els de P3 ens estrenem amb les nostres primeres colònies i els de P4 hem viscut les nostres segones colònies. Hem anat a Can Pic de Taradell i hem conegut al bandoler Toca Sons i ens ho hem passat d’allò més bé!

Recull imatges del segon trimestre de P5

Aquí teniu un recull del dia a dia dels vostres fills a l’aula.

Esperem que en gaudiu!

Recull fotografies P4 segon trimestre

Aquí teniu les fotografies d’aquest segon trimestre.

Com podreu veure hem treballat molt i ho hem passat molt bé.

CAMPANYA NO t’excusis

Aquest curs des de l’escola hem apostat per donar rellevància al foment de l’expressió oral en llengua catalana. Creiem que és molt important que els nostres alumnes esdevinguin competents en l’àmbit oral.

Per això hem dissenyat la campanya NO t’excusis que té com a objectius usar la llengua catalana a l’escola per a utilitzar-la com a llengua vehicular i valorar el fet de sumar llengües com un enriquiment personal.

La llegenda de Sant Jordi

Ahir els alumnes de 2n van representar «La llegenda de Sant Jordi».

Podeu gaudir-la a continuació.

Yayoi Kusama

Els de P3 hem estat fent un projecte de matemàtiques, hem descobert què són les esferes, les hem fet rodolar, les hem botat,… Després les hem omplert de pintura. Hem descobert que  rodolant ha sortit una línia i quan les hem fet botar ha sortit un punt! Quan l’hem partit l’hem estampat ens ha sortit un cercle. A partir del cercle hem descobert a l’artista Yayoi  Kusama que fa servir molt els cercles en les seves obres.

En el nostre passadís hem reproduït una obra seva “l’habitació blanca” que l’hem anat omplint de cercles de molts colors i tamanys.  Donem les gràcies a uns quants nens i nenes de P4 i P5 que ens han ajudat.

Sortida al Ponicat

Els de P3 hem fet la primera sortida, hem anat al Ponicat de Taradell a veure ponis, a passejar a sobre un d’ells, a  raspallar-los i a donar un volt amb un carro tirat per un cavall. Ens ha agradat molt i ha estat molt emocionant.

Acollida d’infants ucraïnesos

Divendres passat, diversos mitjans de comunicació van interessar-se per l’acollida que havíem fet com a comunitat educativa als infants ucraïnesos.

Us deixem els enllaços:

Teatre a 3r: “Joana sense por” i “El castell abandonat”

Els alumnes de 3r han representat les obres de teatre “Joana sense por” i “El castell abandonat”.

Les podreu gaudir aquí sota!

Dia Internacional de la Dona

El dia 8 de març, els nens i nenes de 5è, hem sortit pel poble per fer un acte reivindicatiu a favor de la igualtat entre homes i dones.

Quan vam començar el projecte “Les dones i el canvi generacional”, vam tenir clar que el nostre producte final havia de ser un acte per explicar les desigualtats que hi ha entre gèneres i demanar que això canviï.

Tornem a fer ràdio!

El passat diumenge, 13 de febrer, va ser el Dia Mundial de la Ràdio, i és un bon moment per recordar que, després d’un any de parada obligada, aquest curs hem tornat a engegar Ràdio Mogent!

La ràdio de l’escola forma part de la REX, la xarxa de ràdios escolars dels Països Catalans, i està connectada amb ràdios de tot el territori català, amb qui realitzem diferents tipus de col·laboracions.

Sortida a Cosmocaixa

Hem acabat de treballar l’electricitat i com a punt final, els alumnes i les alumnes de 2n, hem tingut la sort d’anar a experimentar amb l’electricitat, les ones de la llum, els circuits elèctrics i diferents màquines, tan simples com compostes al Creativity de Cosmocaixa.

L’activitat la vam aprofitar molt, ja que a l’escola ja havíem construït circuits elèctrics i altres mecànics i algunes màquines simples. També anàvem amb molts continguts apresos i treballats a l’aula sobre l’electricitat, els aparells elèctrics i la llum, això va fer que poguessin participar i aportar moltes idees als monitors que ens van acompanyar a l’activitat del Creativity.

La biblioteca a l’hora del pati

Aquest trimestre durant els esbarjos hem fet un munt d’activitats a la biblioteca que han tingut molt èxit.

Els alumnes de 3r i 4t han escollit un personatge preferit. El guanyador ha estat l’Agus de la col·lecció de l’Agus i els monstres, el segon personatge més votat ha estat el Gerónimo Stilton i el tercer l’Anna Kadabra. Alumnes voluntaris de 3r l’han dibuixat ben gran i ha quedat preciós. Ara ens dona la benvinguda a l’entrada de la biblioteca.

Els poemes de Nadal

Per acabar el primer trimestre tots els alumnes de l’escola s’han après un poema. Cada curs ha treballat un poema diferent: