Espai de biblioteca

La biblioteca a l’escolaUn món fantàstic i real

La biblioteca és l’eix vertebrador de l’aprenentatge del centre, ja que és un espai de recerca, consulta, lectura, … on els nostres alumnes hi realitzen activitats relacionades amb tots els àmbits. Potenciem així la competència comunicativa lingüística i audiovisual i la del tractament de la informació.

Llegir augmenta la creativitat, estimula la imaginació, la capacitat verbal, la concentració, … Si aconseguim encomanar aquesta estima per les lletres als nens i nenes, aconseguiran beneficis i avantatges per tota la vida. Quan un nen obre un llibre i el llegeix en silenci està succeint una cosa gairebé màgica i, encara que no ho pugui semblar, l’impacte que pot tenir un llibre dins la ment d’un nen és immesurable. El llibre li permet viure diverses coses, li permet estar amb personatges ben diferents a ells. Els llibres aconsegueixen coses que normalment no aconsegueix la vida real. Els obren les portes a la infinitat, els ajuden a relativitzar, a empatitzar amb allò que els envolta; descobreixen que hi ha lloc per a tants mons com ells puguin crear a la seva ment i aprenen a viatjar a través de la seva imaginació, permetent-los descobrir-se a si mateixos.

Les hores de pati és un moment on els alumnes poden accedir lliurement a la biblioteca gaudint de la possibilitat del servei de préstec. A més, des d’aquest espai es proposen activitats diverses per tal de fomentar el gust per la lectura com les recomanacions en l’espai radiofònic “I tu, què llegeixes?”.


Projectes singulars, projectes d’escola