Articles de Visites

Trobada d’escacs amb l’escola Pilar Mestres

El passat 23 de maig, els alumnes de 4t de les dues escoles de la Roca vam fer una trobada d’escacs. Ens vam trobar al gimnàs de l’Escola Mogent on hi havia preparades moltes taules i taulers d’escacs. Després de la rebuda i la presentació per part d’en Jordi, que ens va ensenyar a jugar mesos abans, vam començar a jugar partides.

Ens visita l’autora Nathalie Pons

Aquest trimestre els alumnes de la classe del circ i dels anys 80 de 4t vam rebre una visita molt especial. Ens va venir a visitar l’escriptora Nathalie Pons Roussel, autora del llibre “La porta misteriosa”.

Vam llegir el seu llibre al primer trimestre i vam fer el projecte. Mesos després ens va venir a visitar i ens va explicar en què es va inspirar per escriure el llibre i moltes curiositats de la història.

L’hort de 6è

Els de sisè ja estem preparats per iniciar el tercer trimestre amb molta energia.

Ha vingut l’Esteve i, com cada any, hem plantat a l’hort de l’escola. Aquesta activitat estarà relacionada amb un dels dos projectes que portarem a terme durant l’últim trimestre.

Xerrada sobre les dues guerres mundials

Seguint amb el projecte d’història, i ja endinsats en l’edat contemporània, en Paco (pare de l’Eloi Garcia de 6èA) ens va fer una xerrada molt interessant sobre la Primera i la Segona Guerra Mundial.

Ens va explicar molts fets importants que han marcat l’etapa de la història més propera als nostres dies. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres aquest moment i els teus coneixements!

Sembrem espinacs!

Els nens i les nenes de 3r hem anat a l’hort amb l’Esteve a sembrar espinacs.

L’Esteve ens ha explicat que es diu sembrar perquè posem llavors a la terra, i que plantar és quan hi posem planter. Això ens ha fet especial gràcia perquè no ho sabíem.

Escac i mat a 4t!

Els de 4t, el passat més de gener, durant una setmana vam aprendre molt a jugar a escacs. En Jordi ens va explicar des dels moviments més senzills fins a les jugades més elaborades d’atac i defensa.

Ens van gravar els de VOTV i van fer un reportatge molt interessant d’aquests dies.

Xerrada sobre les xarxes socials

El dilluns 24 d’octubre dues agents dels Mossos d’Esquadra van venir a les classes de sisè a fer-nos una xerrada sobre les xarxes socials i els jocs en línia.

Ens van explicar com fer servir correctament les xarxes socials i ens van aconsellar sobre l’ús dels videojocs.

Una visita molt especial

El passat divendres 30 de setembre la classe del Braille vam rebre una visita molt especial. Va acompanyar-nos la Fàtima, que va compartir amb nosaltres la seva experiència vital.

Ens va explicar moltes coses interessantíssimes que ens serviran per realitzar el projecte del nom de la classe. Estem molt agraïts i entusiasmats amb la teva visita. Gràcies Fàtima!

A continuació trobareu algunes fotografies que ens vam fer amb ella.

Els pares, mares i avis ens venen a explicar jocs!

Durant aquest trimestre, pares, mares i avis, ens han vingut a explicar jocs que feien quan eren petits. Gràcies a tots ells hem après i viscut en primera persona allò que ells havien fet tantes vegades.

A més de passar-ho pipa, hem vist material antic per poder jugar (monedes, bales, soles de sabata…); tot molt diferent al que tenim ara.

En Nico visita la classe de les Granotes

A la classe de les Granotes ens ha visitat en Nico, el germà de la Maria.

En Nico ens ha vingut a presentar l’exposició oral que es va preparar l’any passat sobre els avions.

Sorpresa a la classe de les Granotes

A la classe de les Granotes hem tingut una gran sorpresa. La setmana passada ens va visitar la Bego i ens va dir que ella havia treballat d’hostessa de terra a l’aeroport. Ens ha explicat moltes coses de la seva feina i ens ha deixat el seu uniforme de treball. Ens ho hem passat molt bé!

Mireu les fotos que ens vam fer…

Ens visiten els bombers!

Les classes de P3 (els Bombers i els Ocells) hem rebut una visita molt especial. Ha vingut l’avi del Raúl, en Cisco, acompanyat d’en Jaume i de la Montse. Ens han ensenyat un vídeo on es veia què hem de fer si algun dia veiem un incendi a casa, i ens han explicat un conte.

Després ens hem pogut emprovar l’uniforme i el casc que utilitzen i, finalment, hem pogut pujar al seu camió i fer una volta pel pati de l’escola. Hem posat la sirena i, fins i tot, hem ruixat amb la mànega.

Moltíssimes gràcies. Sou fantàstics!

Chocolate frosting!

Hello families,

The chocolate class prepared a delicious recipe: chocolate frosting… Mmmm… Yummy!
We had a special cook with us, Laia’s mother, who explained the recipe and their steps. We enjoy mixing the butter, the sugar and the chocolate and decorating the cupcake.
Yummy!!

Enjoy our photos!

A la classe de les Serps hem tingut una visita molt especial!

Dijous passat ens va visitar en Cristian García. En Cristian en sap molt, de serps, i li agraden des que era molt petit. A casa seva té 5 serps i avui ens n’ha portat dues: una Pitó Bola i una Falsa Corall.

Hem pogut fer-li moltes preguntes i ens ha explicat moltes coses. La Pitó Bola l’hem pogut tocar i tot! La Falsa Corall no, estava una mica nerviosa.

Ens visita un expert en l’Antic Egipte: l’Àngel Pedemonte

A la classe de P5B estem fent un projecte sobre l’Antic Egipte. A mesura que anem avançant en el tema cada vegada ens fem més preguntes.

La Vinyet va animar al seu avi, l’Àngel Pedemonte, a venir a l’escola i li estem molt agraïts ja que, com a expert en l’Antic Egipte, ens ha resolt molts dubtes que teníem. Fins i tot hem practicat en fer mòmies. Sabeu qui ha estat la voluntària per fer de mòmia? La Mònica la mare de la Vinyet.

Moltes gràcies Àngel i Mònica!