Job shadowing a Finlàndia

Avui hem iniciat l’aprenentatge per observació a Porvoo, Finlàndia. Aquest job shadowing el realitzem dues mestres del Salvador Llobet, una mestra de l’escola Ferrer i Guàrdia i una mestra de l’escola Mogent; centres membres i col·laboradors del Consorci KA121 liderat pel CRP. 

Aquest matí hem visitat la Kvarnbackens skola de primària i a la tarda, la Lyceiparkens skola de secundària. A l’escola de primària, ens ha rebut la directora i ens ha explicat aspectes referents a la seva organització i sistema educatiu. Després hem pogut conèixer les instal·lacions i estances de l’escola i, més tard, dues mestres ens han explicat el seu projecte interdisciplinar d’educació sostenible. Després, per sorpresa nostra, hem anat al menjador a les 10:45 a dinar, on hem compartit espai amb alumnes i mestres. Havent dinat, hem iniciat la “tarda” finlandesa a l’escola de secundària. Allà, ens ha rebut una professora d’espanyol i hem participat en dues sessions amb alumnes de 8è i 9è, fent una activitat d’expressió oral. 

Ens han cridat molt l’atenció les instal·lacions, molt especialment les aules de costura i fusteria. Demà tindrem l’oportunitat de veure-les en funcionament. Aquestes àrees estan integrades dins el currículum finlandès, són obligatòries durant l’educació primària i opcionals durant la secundària.

Les escoles que hem visitat pertanyen a un grup de centres en els quals la llengua vehicular és el suec i introdueixen el finès més endavant. La llengua materna de la majoria d’alumnes d’aquesta escola és el suec. 

Aquí teniu un tastet del nostre primer dia:

Avui hem iniciat l’aprenentatge per observació a Porvoo, Finlàndia. Aquest job shadowing el realitzem dues mestres del Salvador Llobet, una mestra de l’escola Ferrer i Guàrdia i una mestra de l’escola Mogent; centres membres i col·laboradors del Consorci KA121 liderat pel CRP. 

Aquest matí hem visitat la Kvarnbackens skola de primària i a la tarda, la Lyceiparkens skola de secundària. A l’escola de primària, ens ha rebut la directora i ens ha explicat aspectes referents a la seva organització i sistema educatiu. Després hem pogut conèixer les instal·lacions i estances de l’escola i, més tard, dues mestres ens han explicat el seu projecte interdisciplinar d’educació sostenible. Després, per sorpresa nostra, hem anat al menjador a les 10:45 a dinar, on hem compartit espai amb alumnes i mestres. Havent dinat, hem iniciat la “tarda” finlandesa a l’escola de secundària. Allà, ens ha rebut una professora d’espanyol i hem participat en dues sessions amb alumnes de 8è i 9è, fent una activitat d’expressió oral. 

Ens han cridat molt l’atenció les instal·lacions, molt especialment les aules de costura i fusteria. Demà tindrem l’oportunitat de veure-les en funcionament. Aquestes àrees estan integrades dins el currículum finlandès, són obligatòries durant l’educació primària i opcionals durant la secundària.

Les escoles que hem visitat pertanyen a un grup de centres en els quals la llengua vehicular és el suec i introdueixen el finès més endavant. La llengua materna de la majoria d’alumnes d’aquesta escola és el suec. 

Aquí teniu un tastet del nostre primer dia.