Últim dia de la Marta a l’Escola Internacional de Bèrgam

Avui ha sigut l’últim dia de la nostra visita a l’Escola Internacional de Bèrgam. Ha estat una experiència educativa extraordinària i no només ens ha servit per observar un enfocament educatiu diferent, sinó que també ha enriquit el nostre coneixement i comprensió sobre diverses pràctiques pedagògiques globals.

Una de les observacions més impactants ha sigut l’ús intensiu de tecnologies avançades en l’aula. L’Escola Internacional de Bèrgam integra eines tecnològiques que faciliten un aprenentatge interactiu i estimulant. Per exemple, l’ús de tauletes i programes educatius interactius permet als estudiants explorar conceptes complexos de manera molt visual i enriquidora.

Durant la setmana, hem tingut l’oportunitat de participar en diverses classes que utilitzaven metodologies d’ensenyament innovadores incloent l’aprenentatge basat en projectes i l’educació interdisciplinària, on totes les àrees estan incloses en un tema en concret. Hem vist que l’escola treballa la inclusió aprofitant la diversitat cultural visibilitzant cada una de les llengües i nacionalitats de l’alumnat.

A més a més, durant la nostra estada també hem observat la importància dels ODS en les situacions d’aprenentatge i la importància del progrés personal, a partir de les diferents estratègies d’autoreflexió i autoconeixement.

Per acabar, la visita a l’Escola Internacional de Bèrgam ha sigut una experiència enriquidora que ens ha proporcionat moltes idees per a aplicar a la nostra feina com a docents.