Projecte Modelatge 0-6

L’etapa dels 0 als 6 anys és fonamental en el desenvolupament dels infants. Per tal de posar especial èmfasi a aquesta etapa, l’escola bressol les Orenetes i les escoles de primària del municipi el curs passat vam iniciar el Projecte de Modelatge 0-6.

El setembre vam començar el curs amb una jornada d’inauguració del projecte, en la qual la Marta Portero ens va fer una conferència molt interessant.

Després, tots els equips d’educació infantil de les escoles Les Orenetes, Pilar Mestres i nosaltres, l’escola Mogent, vam rebre una formació que ens va permetre conèixer-nos. Les tres escoles ens hem posat d’acord per portar a terme el projecte de continuïtat al pas del primer cicle 0-3, escola bressol, al segon cicle 3-6, escola d’educació infantil. A vegades aquest pas del primer cicle al segon fa molt respecte a les famílies, tenen por que hi hagi massa canvis de cop i que als seus fills o filles els costi adaptar-s’hi; per això hem fet algunes sessions per posar en comú com treballa cada escola i fer que aquest canvi sigui d’una forma més lenta i el més semblant a allò que coneixen els infants. 

Aquest projecte també inclou una estada a l’escola bressol i escola d’educació infantil per poder observar, enriquir-nos i compartir experiències d’aula. Aquesta setmana tenim el plaer de rebre a l’escola una mestra de l’escola bressol que estarà tres dies amb nosaltres. A més, la setmana que ve una mestra de l’escola farà una estada de tres dies a l’escola bressol. Pensem que aquestes estades ens donaran més coneixença de cada una de les escoles i ens aportaran moments de reflexió per millorar la nostra tasca.

En definitiva, aquest projecte és molt profitós en molts aspectes i tindrà continuïtat el curs vinent.