Projecte “La Terra” i el webinar

Durant el primer trimestre l’alumnat de 6è ha treballat el projecte “La Terra”. Ha estat un projecte molt interessant. Repassem tot allò que hem treballat.  

Vam començar descobrint la competència que hi ha entre països per conquerir l’espai, no només per la investigació de la nostra galàxia, també per poder utilitzar tots els accessoris tecnològics que fem servir dia a dia (internet, geolocalització…). Això també ha esdevingut un problema, la contaminació espacial en forma de brossa, on s’estima que actualment hi ha més de 900.000 objectes de més d’un centímetre sense utilitat orbitant al voltant de la Terra.  

A partir d’aquí i tenint present el nostre objectiu: l’organització d’un Webinar per explicar el funcionament de la Terra i les possibles solucions als problemes actuals, vam començar a treballar en tots aquells aspectes que no érem experts, i ho volíem ser, per tal de fer un Webinar el més formal i competent possible. Vam treballar llavors l’origen de la Terra, la rotació i la translació, els estats de la matèria, el canvi climàtic i vam debatre sobre les solucions actuals. 

El Webinar s’acostava, així que vam fer grups per temes d’interès, i ens vam posar a la pell de periodistes, on les explicacions que havíem de portar a terme havien de ser entenedores, competents i fiables. Vam treballar durant uns quants dies i finalment el dia va arribar. 

Nervis a flor de pell, sobretot per aquells companys i companyes que sortien en directe. Però tot va sortir bé, excepte la connexió… sort que l’Aleix ho va arreglar i després d’uns minuts de tensió va començar a fluir el nostre producte final.

Tots els convidats (famílies, Ajuntament, companys de la nostra escola i d’altres escoles…) van poder gaudir d’aquest esdeveniment. Nosaltres estem molt orgullosos del resultat de la nostra feina!