Comencem els Padrins de calculadora

L’últim dia de classe del primer trimestre, cada infant d’I5 va conèixer el seu padrí o padrina de calculadora de 3r, que l’acompanyarà en aquesta activitat un cop per setmana durant la resta de curs.

Els alumnes de 3r fan un acompanyament dels alumnes d’I5 i els ajuden a treballar la numeració i el càlcul, tot fent un ús de la calculadora com a mitjà de comprovació del treball que fan conjuntament.

Es treballen les constants, comencem per la de l’1, la del 2, la del 5 i la del 10. L’anem practicant endavant i endarrere, l’anem memoritzant i interioritzant. Juguem a endevinar quin número sortirà després o ho comprovem amb la calculadora.

Amb aquesta proposta els nens i nenes de 3r han de fer un treball previ on preparen les sessions de padrins per a poder ajudar després als d’I5 a practicar càlcul mental d’una manera divertida i engrescadora, alhora que es crea un vincle entre padrins i fillols. 

Us deixem algunes imatges d’aquesta activitat tan esperada per tots.