Quin èxit de Cercavila!

Dissabte passat, la Roca del Vallès va viure una jornada festiva i plena de cultura, dansa i foc, amb la celebració de “La Cercavila”, un acte que va aplegar més de mig miler de persones. Els carrers es van omplir de música, alegria i diversió, convertint-se en un acte popular que promet mantenir-se a l’agenda cultural del poble…

Aquesta primera edició de “La Cercavila” va destacar per la participació d’onze colles convidades de gegants, bèsties de foc i bastoneres, procedents de Granollers, la Granada i Palafolls, que van aportar encara més espectacle i diversitat a l’esdeveniment. Les figures imponents dels gegantons, els balls tradicionals de les bastoneres i l’energia de les bèsties de foc van captivar l’atenció del públic, creant un ambient festiu i ple de vida, sobretot a la plaça de Can Torrents, que va ser on va finalitzar l’acte.

La presència dels mitjans de comunicació també va ser benvinguda en aquesta primera edició de LA CERCAVILA. VOTV i El 9 Nou van cobrir l’esdeveniment, destacant-ne la importància cultural i l’alegria que va transmetre a tots els assistents. Les cròniques elaborades per aquests mitjans posen de manifest la importància de les escoles en la seva capacitat per reunir a la gent en un esperit de festa i cultura.

El recorregut de la Cercavila va abastar tots els racons cèntrics de la Roca del Vallès, permetent als participants i espectadors gaudir de les diferents actuacions i dels detalls que cada colla va aportar a la festa. Els veïns es van sumar als dansaires i músics, creant una atmosfera de participació col·lectiva que de segur ha fet les delícies de grans i petits… Més d’una vintena de famílies de l’escola van venir a portar els nostres gegantons, tot lluint la nova samarreta dels gegantons de l’escola Mogent. 

Amb aquest gran èxit, podríem dir que “La Cercavila” de l’Escola Mogent es presenta com un acte més de la Festa Major d’hivern de la Roca, amb ganes de seguir destacant en pròximes edicions.

Un article d’Ivan Polo (exalumne i responsable de la colla gegantera de l’escola)