La biblioteca a l’hora del pati

Aquest trimestre durant els esbarjos hem fet un munt d’activitats a la biblioteca que han tingut molt èxit.

Els alumnes de 3r i 4t han escollit un personatge preferit. El guanyador ha estat l’Agus de la col·lecció de l’Agus i els monstres, el segon personatge més votat ha estat el Gerónimo Stilton i el tercer l’Anna Kadabra. Alumnes voluntaris de 3r l’han dibuixat ben gran i ha quedat preciós. Ara ens dona la benvinguda a l’entrada de la biblioteca.

Els alumnes de 5è i 6è han fet recomanacions dels seus llibres preferits en un acte que es va fer al vestíbul, ja que l’afluència va ser tan gran que vam necessitar espai i micròfon. Un munt d’alumnes les van escoltar i durant la resta de trimestre han anat llegint els llibres recomanats. Van quedar molts llibres pendents de recomanar, per tant el trimestre que ve repetirem l’activitat de ben segur.

La tertúlia de La rebel·lió de les noies amb els alumnes de 6è voluntaris ha estat molt interessant. Han sorgit reflexions que han considerat importants de plasmar en un mural per difondre a la resta de companyes i companys que no van participar-hi. Durant moltes hores de pati un grup de companyes de 6è han treballat en aquest mural i han passat per les classes de 5è i 6è a recomanar el llibre. Arrel de la tertúlia molts alumnes estan llegint aquest llibre i serà una activitat que tornarem a proposar el trimestre que ve.

Finalment, aquest trimestre hem començat l’activitat de l’Atrapallibres, a la qual s’han apuntat una trentena d’alumnes voluntaris de 5è i 6è. Durant el segon i tercer trimestre farem un club de lectura on llegirem els tres llibres que són els finalistes del premi Atrapallibres. L’objectiu d’aquesta activitat és que els alumnes participin com a jurat per escollir el llibre guanyador d’entre els tres finalistes de la categoria de 10 anys. És la primera vegada que hi participem com a escola i tenim molts alumnes motivats i engrescats. A partir del mes de gener comencem amb les lectures!

Ja veieu que la biblioteca no para i no para perquè els lectors i les lectores de l’escola la converteixen en un espai viu i ple d’activitat.

Per veure les fotografies heu d’accedir a l’espai privat per a famílies, identificant-vos amb l’usuari i la contrasenya de l’escola (@families.mogent.cat).