Quina Castanyada més xula!

És un any diferent, i també ho són les festes… però que bé ens ho hem passat! El divendres 30 d’octubre, com cada any, vam celebrar la Castanyada a l’escola.

Per no perdre la tradició, vam fer un bon esmorzar amb productes típics de la festa. Vam adaptar l’àpat a les normes sanitàries actuals, i és per això que ens vam posar en rotllana amb el nostre grup, i cada alumne va menjar el seu esmorzar. Això sí, hi havia una premisa molt important: l’esmorzar havia de ser fet d’aliments relacionats amb la festa de la Castanyada. Vam veure esmorzar molt divertits: pastissos de castanyes, castanyes torrades, moniatos, panellets ben originals, sushi de castanya, magranes, pastissos de carbassa… Mmmm que bo estava tot!

Aquest esmorzar ens va donar força per aguantar l’impaciència de veure les castanyeres a la tarda. Així doncs, a les 15.30h, cada grup estava preparat a la seva classe per sintonitzar amb el directe de l’Escola Mogent. Al nostre canal de Youtube hi vam poder veure les 3 castanyeres, que tot i que mantenien una vestimenta tradicional, s’havien modernitzat i tenien telèfons mòbils per seguir les danses en directe i smartwatch. També estaven al corrent de les noves mesures sanitàries, i van ser molt curoses de portar mascaretes i desinfectar-se bé mans i sabates, tot i que no van poder veure cap nen ni nena de l’Escola, i van seguir la festa on-line.

El grup de 6èC va intentar boicotejar la Castanyada a favor de la cel·lebració de “Halloween”, quina por! Per sort, finalment, ens van donar pas a gaudir de la nostra estimada festa. Les castanyeres ens van presentar els balls que feia cada nivell, quin goig!  P3-P4 ens van deleitar amb el “ball de la castanya”; P5-1r van impressionar-nos amb el “ball de la civada”; 2n-3r van dansar al ritme de la “masovera”; els de 4t-5è ens van fer gaudir de valent amb “l’hereu Riera”; i els de 6è ens van deixar bocabadats amb el ball de bastons “el Virolet”.

El Coronavirus ens ha fet modificar molts aspectes del nostre dia a dia a l’Escola, però no n’hem perdut l’essència. És per això que vam acabar el dia ballant tots els grups a la vegada “m’agrada la tardor”.  Quin bon ritme!