Ja ha arribat la castanyada!
A nosaltres aquesta festa ens encanta! És per això que seguirem fent activitats per poder gaudir-la, però a diferència d’altres anys, aquest no podrem fer panellets a l’escola. És per aquest motiu que us animem a fer-ne a casa amb els vostres fills i filles. Us deixem a continuació la recepta per fer un bon grapat de panellets! Som-hi!
*Ingredients per fer el massapà*
– 100 gr ametlla en pols
– 200 gr de sucre
– 1 patata cuita
– 1 moniato cuit
*Ingredients per decorar els panellets*
– 50 gr de pinyons
– 100 gr ametlla crua gran
– 1 pot cireres confitades
– 100 gr coco ratllat
– 250 gr codonyat
– 50 gr fideus de xocolata
Elaboració:
– Barregeu tots els ingredients del massapà fins aconseguir una massa fina.
– Deixeu-la reposar una estoneta
– Agafeu petites porcions del massapà i feu la forma de cada panellet:
- Els panellets de pinyons o xocolata: feu una bola i arrebosseu-la de pinyons o de fideus de xocolata.
- Els panellets de coco: feu petites muntanyetes i arrebosseu-les amb el coco.
- Els panellets de cirera i d’ametlla: feu una bola, poseu-hi mitja cirera confitada o una ametlla a sobre i pressioneu-la lleugerament.
- Els panellets de codonyat: feu una bola i introduïu el codonyat a l’interior perquè quedi farcit.
Un cop els tingueu tots fets, folreu una safata amb paper de forn. Col·loqueu tots els panellets a la safata amb una separació de 2 dits, si voleu els podeu pintar amb el rovell d’ou perquè quedin daurats. Escalfeu el forn durant 10 minuts abans de posar els panellets. Una vegada els poseu deixeu-los a 200º durant 5 minuts o fins que els veieu daurats.
Podeu enviar una foto dels panellets a les vostres mestres! Nyam! Bon profit!