Sortides d’història a la Roca i Granollers

La setmana del 15 al 18 de maig vam realitzar sortides històriques. A sisè estem treballant el projecte d’història i vam aprofitar per visitar la Roca acompanyats per la Vall d’Ariulf, un grup de persones que treballen en la recerca, interpretació, dinamització i difusió del patrimoni cultural i natural, centrat en l’àrea territorial del municipi de la Roca del Vallès. Ells ens van explicar com es vivia a la Roca del Vallès els anys previs a la Guerra Civil.

L’altra sortida que vam fer va ser a Granollers. Allà la Cinta, que treballa a l’Associació Cultural de Granollers, ens va portar a veure el refugi de la plaça Salvador i Maluquer (o del quiosc), també ens va fer un recorregut pel carrer Major i la Porxada explicant-nos on van caure les bombes el dia del bombardeig del 31 de maig de 1938.

Han estat unes sortides molt interessants i ens han mostrat unes imatges del nostre poble i la nostra capital de comarca que desconeixíem.