Com utilitzar el catàleg de la biblioteca?

A l’escola disposem d’un catàleg en línia de la nostra biblioteca gràcies a l’aplicació ePèrgam. En aquest catàleg hi ha registrats gairebé tots els llibres que hi ha en dipòsit. A partir d’ara quan desitgem buscar un document a la biblioteca serà molt fàcil!

Mitjançant el cercador del catàleg podrem buscar un llibre pel títol, per l’autor, per l’editorial… o, fins i tot, el podrem trobar buscant per matèria, nivell o temàtica. I el més interessant és que ho podrem fer des de l’escola o des de casa!

Com accedim al catàleg?

Al web de l’escola, clicant a la opció del menú superior que diu BIBLIOTECA, accedireu a l’apartat on apareixen les notícies, articles i novetats de la bilbioteca escolar,  i allà trobareu la icona d’accés al CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA, al lateral dret.

Podreu veure que consta de diferents apartats: CONSULTES – GUIES DE LECTURA – RECOMANATS – COMENTARIS – CONSULTA DE PRÉSTECS – CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA

Consultes

Es pot fer o bé una cerca simple o bé una cerca avançada: La consulta simple ens permet fer la cerca mitjançant quatre camps diferents: autor, títol, editorial i/o matèria. Si volem més camps, clicarem sobre l’enllaç consulta avançada i, des d’allà, ens permetrà buscar per ISBN, col·lecció, etc.

Si, per exemple, fem la recerca per Autor i escrivim “Mendoza” i, tot seguit, cliquem Cerca, apareixeran tots els resultats que contenen la paraula “Mendoza” registrats… i si cliquem al damunt del títol d’un document, es desplegarà la fitxa amb la informació detallada d’aquest registre. En el requadre Exemplars podrem saber de quants exemplars disposem. El camp Signatura ens indica on podem localitzar físicament el document a la biblioteca. I en el camp Estat, la disponibilitat del registre (si està en préstec o no).

Guies de lectura, recomanats i comentaris

Guies de lectura:

L’epèrgam permet que els usuaris registrats* creïn Guies de lectura sobre una temàtica, sobre un grup d’edat… Podem consultar cada una d’elles clicant el seu nom. Seguidament podrem veure el llistat de documents que conformen la guia. Clicant sobre els títols dels documents, podrem accedir a la informació més detallada.

Consulta de préstec i creació de guies de lectura:

La consulta del préstec és d’accés restringit per als usuaris registrats*. La creació de guies de lectura és d’accés restringit per als usuaris registrats*. Els usuaris registrats* tenen accés a totes les seccions de consulta i a les seccions restringides que permeten: la consulta del préstec, la creació de guies de lectura i la possibilitat d’escriure comentaris als documents. L’opció d’usuari registrat només el poden utilitzar mestres de l’escola amb el codi d’usuari i contrasenya de la XTEC.

 

TENIM UNA BIBLIOTECA AMB UN GRAN FONS (ARA MATEIX HI HA CATALOGATS UNS 6500 LLIBRES). L’HEM D’APROFITAR AL MÀXIM!

Els nois i noies més grans de l’escola també podeu fer ús d’aquesta eina, principalment l’apartat de CONSULTES.

I recordeu que durant les hores del pati hi ha la biblioteca oberta!