Un altre planeta: l’asteroide B-612

Dins del projecte Sol-Terra-Lluna, els alumnes de 4t hem realitzat una activitat en l’àmbit de les Tecnologies de l’Aprenentatge i el Coneixement, utilitzant la ràdio de l’escola.

En motiu del 70è aniversari de la primera edició d’El Petit Príncep (d’Antoine de Saint-Exupéry), vam enregistrar, com si fos un programa en directe, la narració/interpretació dels primers capítols del llibre d’aquell entranyable infant que viu en un asteroide de nom B-612.

Per aquesta activitat vam dividir la classe en grups de 4. Ens vam repartir les tasques necessàries per fer un programa de ràdio. A tots ens va tocar fer una mica de tot. Així que cadascú es va haver de preparar un tros del guió per interpretar-lo com a locutor.

Un cop estudiat el guió radiofònic dels primers capítols del Petit Príncep, i quan cadascú ja tenia prou preparat el seu paper, vam passar a realitzar la gravació.

Per fer-ho vam utilitzar l’equip de ràdio de l’escola i un ordinador portàtil. L’ordinador el vam fer servir per ambientar la narració amb música de fons, sobretot a l’inici i al final de cada capítol.

Els encarregats de tot el procés van ser els membres de cada grup que vam decidir al principi:

– 2 locutors
– 1 tècnic de so
– 1 director/auxiliar de producció

Les tasques dels locutors van ser les d’interpretar els personatges que apareixen en els capítols que vam gravar: el Petit Príncep i l’aviador.

Per la seva banda, el tècnic de so havia d’estar preparat per obrir els micròfons i controlar-ne el volum, així com també el de la música.

Finalment el director/auxiliar de producció era el que vetllava pel resultat final, ja que pels seus auriculars se sentia la mescla final de la gravació. També va ser l’encarregat de disparar la música des de l’ordinador, quan tocava.

I aquí en teniu el resultat:

 

Unes quantes imatges del procés…

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/114230303310159381874/albumid/5890835651989060865?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]