Articles de Plàstica

Presentem l’eix temàtic del curs: l’aigua!

Un cop realitzats els tallers internivells que fem cada tardor, ja tenim l’escola ben guarnida, d’acord amb l’eix temàtic del curs.

Aquest any, l’aigua serà l’encarregada de fer-nos fluir setmana rere setmana, mes a mes, trimestre a trimestre, seguint el curs que, entre somnis, ens durà fins l’estiu. En paraules de Salvador Espriu:

“El sol ha anat daurant el llarg somni de l’aigua”

 

Uns artròpodes molt simpàtics

Els «bitxos» de 4t B hem fet aranyes, marietes, abelles i algun escarabat… Vam inflar un globus i el vam embolicar amb paper enganxant-lo amb pasta màgica (cola i aigua). El vam pintar i alguns fins i tot van posar-li les ales.

Van sortir uns artròpodes molt simpàtics!

Hem après de Joan Miró…

Després d’haver descobert tota la vida i obra de Joan Miró, els dofins i els taurons us han volgut explicar, a través del telenotícies, tot allò que hem aprés sobre aquest artista. Ha estat una activitat  molt divertida… esperem que us agradi!

Miró i la música

Els nens i les nenes de P5 hem treballat Miró també a les sessions de música. Hem descobert que algunes de les obres de l’artista es relacionen amb la música i la dansa.

Dibuixem “La dona i l’ocell” de Miró a mida real

Els nens i nenes de P5 vam anar al pati a dibuixar “La dona i l’ocell” a mida real. Aquesta escultura de Joan Miró és molt gran! Sort que la vam dibuixar entre tots, va ser una feina en equip i ho vam poder acabar en una tarda. En Joan Miró, com que la feia sol, va tardar molts dies a fer-la.

Ens ho vam passar molt bé!!!

Els de P5 d’excursió a la Fundació Miró

El passat 19 de gener vam anar a la fundació Miró de Barcelona. Vam poder fer una visita per tota la fundació i vàrem veure obres que havia fet en Joan Miró: hi havia tapissos, escultures i quadres. Ens van agradar molt…

Ara estem investigant més coses sobre ell i també fem d’artistes com ell. Vam aprofitar per anar fins el Parc de l’Escorxador per veure una escultura seva: “La dona i l’ocell”. Tot i que estava en obres ens va agradar molt. És molt gran!!!

Fem escuts!

Els cavallers i les princeses creem els nostres escuts!

L’art de Jackson Pollock arriba a P3

Els Lleons i els Camions ens hem convertit en Pollock‘s per unes setmanes i hem creat i pintat seguint la tècnica pictòrica d’aquest artista.

Ens ho hem passat la mar de bé esquitxant i fent regalims!

Les portes de les classes

Ja tenim totes les portes de les classes decorades amb la temàtica del nom de la classe! Han quedat molt xules! Una gran feina de tots els cursos… des dels Lleons i Camions de P3 fins al Braille i els Somnis de 6è. Ah, també ha quedat molt guapa la porta de l’aula d’anglès!

A continuació podeu veure-les totes…

Les Serps fem la nostra primera exposició oral

Els nens i nenes de P5 treballem Joan Miró. Hem après moltes coses sobre la seva vida i la seva obra.

En petit grup hem escrit algunes de les coses que hem après i després ho hem explicat als nostres companys. Ens han gravat fent la nostra primera exposició oral i això ens feia estar una mica nerviosos però ho hem fet molt bé.

Aquí teniu els vídeos, esperem que també aprengueu moltes coses sobre Joan Miró.

Després del Parc Art…

Després d’haver anat al Parc Art, els nens i nenes de P4 hem volgut fer d’artistes i fer la nostra escultura.

Cada nen i nena ha dibuixat quina escultura li agradaria fer, després hem fet grups, cada grup ha votat quina escultura volíem fer com a grup i ens hem posat a fer-la…

Mireu les fotografies, podeu veure tot el procés.

Escultures inspirades en Jaume Plensa

Dins del projecte de Catalunya, els de cinquè hem treballat l’autor Jaume Plensa. És un artista de renom i premiat arreu del món, però poc conegut a Catalunya.

Vam aprendre coses sobre la seva vida i la seva obra.

Inspirant-nos en les seves obres, vam fer un esbós i a partir del qual hem fet escultures en fang.

Situem Catalunya en el món

Aquest trimestre els alumnes de 5è hem realitzat un projecte per conèixer millor Catalunya.

Vam fer una investigació per situar Catalunya en el món i després ens van proposar que realitzéssim un treball plàstic que exemplifiqués aquesta cerca.

Cadascú de nosaltres vam pensar idees molt originals i enginyoses. Després de molta feina i esforç, els nostres treballs ens van quedar així de bé. Esperem que us agradin tant com a nosaltres!

Pel febrer, floreix l’ametller

Les Serps i l’Antic Egipte hem anat a observar l’ametller de l’escola. Està preciós, tot florit.

Hem agafat els estris necessaris i l’hem anar a pintar.

Després a la classe li hem donat els últims retocs. Han quedat preciosos.

Els de P4 hem anat al Parc Art

El 25 de febrer vam anar al parc art! Vam veure moltes escultures fetes per diferents artistes. El més interessant és que les vam poder tocar, pujar-hi a sobre, moure-les… N’hi havia moooooltes. Va ser molt divertit i interessant.

Mireu les fotos!