Exposicions orals del segon trimestre de la classe de l’Univers

Aquest segon trimestre hem continuat fent les exposicions orals. Els nens i nenes de la classe de l’Univers ens han fet aprendre moltes coses dels següents temes:

Mariona Oriol: Els chihuahes

La Mariona va tancar les exposicions orals del primer trimestre. Ens va parlar dels chihuahes, uns gossets molt petitons però alhora molt bufons. Ens ho va explicar tot a partir de les seves vivències perquè la Mariona té un d’aquests encantadors gossos. Voleu saber com són? Us interessaria aprendre com es cuiden? I us heu plantejat alguna vegada per què es diuen així? Si esteu interessats en aquests gossos tan graciosos, escolteu la Mariona. Al final del vídeo coneixereu a la seva gosseta Nica. Bravo Mariona, una exposició oral fantàstica!

Martí Ramos: Com es cultiva la terra

En Martí ens ha parlat d’un tema que domina moltíssim i que per nosaltres era desconegut. A casa dels avis del Martí cultiven la terra per tal de treure’n un profit i el Martí els ajuda en les tasques a fer:  matar les males herbes, abonar la terra, sembrar la terra i recollir el cultiu. Per fer totes aquestes tasques es fan servir moltes màquines molt interessants. Sabeu què és una estripadora?  I una sembradora? O una embaladora? Si esteu interessats en saber què són i per a què es fan servir i conèixer moltes més eines agrícoles, escolteu el Martí. N’és un autèntic expert!

Aran Rubio: Com muntar un aquari

L’Aran ens ha volgut explicar com ha muntat el seu aquari. Primer va haver de triar quin tipus d’aquari muntar i a continuació va començar tot el procés de muntatge: que si posar-hi plantes, pedres i troncs, sorra, omplir amb aigua, preparar l’aigua, muntar el filtre… i per fi, triar els peixos que més t’agradin! La veritat és que li ha quedat un aquari ben xulo i ple de peixos preciosos. El voleu veure? Una exposició fantàstica Aran!

Nil Garcia: Els virus

El Nil té molt clar que de gran vol ser científic i investigar molt. Per aquest motiu ha triat un tema molt interessant: els virus. Ens ha explicat què són els virus, com es transmeten, com podem combatre els virus, els diferents tipus de virus… I per acabar ens ha parlat sobre el virus més d’actualitat: el que causa la COVID-19. Esperem que us agradi tan la seva exposició oral com a nosaltres. Fabulós Nil, segur que seràs un científic magnífic!

Sam Morley: Austràlia

En Sam ha portat a la classe una miqueta d’Austràlia, un continent que coneix molt bé perquè el seu pare és d’allà i perquè hi va viatjar per conèixer a la família. Quan ell hi va viatjar va haver d’agafar tres avions. Esteu interessats en saber què és The Big Banana? Sabíeu que allà hi ha un lloc anomenat “les muntanyes blaves”? Sabíeu que si pugeu al Scenic Railway pujareu al tren amb més inclinació de tot el món? Voleu viatjar a Austràlia amb en Sam? Escolteu-lo i gaudiu de les seves vivències.

Adrià Molero: El piano

L’Adrià és un autèntic artista i ens ha parlat de l’instrument que està aprenent a tocar: el piano. Per començar ens ha explicat els diferents tipus d’instruments i a continuació ha parlat del piano: tipus de piano, l’inventor del piano, parts del piano, per què sona el piano i alguns compositors que han fet obres molt famós amb aquest instrument. I si espereu fins al final de la seva exposició, trobareu una sorpresa. Preparats per una mica de música? Llestos per sorprendre-us? Endavant, Adrià!

Pol Girbau: El pastor alemany

En Pol ens ha parlat del seu gos, que és un pastor alemany, i ens ha explicat moltes coses interessants: característiques, caràcter, cures, parts del gos, història, funcions que poden realitzar… i al final ens ha ensenyat un vídeo per explicar-nos tot el que són capaços de fer aquests gossos després de molt entrenament. Va ser una exposició oral molt curiosa i divertida. Gràcies Pol!

Asier Garcia: El Barça

L’Asier és un gran seguidor del Barça i ens ha explicat la seva història, ens ha parlat dels millors jugadors, dels diferents camps que ha tingut aquest club, el Dream Team, premis, l’escut i per acabar va compartir amb nosaltres l’himne del Barça. Una cosa molt curiosa i que ens va fer riure molt és que ens va explicar el motiu pel qual als aficionats del Barça s’anomenen culers. Voleu saber-ho vosaltres també? Atenció a l’Asier! I visca el Barça!

Aina Delgado: El bichon maltès

L’Aina també ens ha volgut parlar del seu gos, un bichon maltès. Fa poquet que el té però ha buscat molta informació per donar-nos a conèixer aquesta raça. Ens ha parlat de l’origen de la raça, de les seves característiques, de les seves habilitats, dels tipus i, sobretot, d’en Simba. Si voleu veure la seva mascota, mireu la seva exposició oral. Gràcies Aina per presentar-nos al teu gosset.

Marçal Abad: Lego

El Marçal ens ha parlat de la seva joguina preferida: els Legos. Des de petit que hi juga i passa llargues estones construint i imaginant. El món de Lego és un món molt interessant. Ens ha explicat què són, la història de la seva creació i evolució al llarg del temps, els beneficis de jugar amb aquestes joguines, ens ha presentat alguns dels diferents tipus, ens ha explicat i ensenyat com es fabriquen les peces i curiositats. Dins de la seva exposició ens ha inclòs un vídeo de la fàbrica de Lego. Si també sou amants del Lego o voleu iniciar-vos en aquest apassionant món, escolteu amb atenció al Marçal.

Nora Carvajal: El Yorkshire Terrier

L’última exposició oral del segon trimestre ha estat la de la Nora i també ha compartit amb nosaltres la seva experiència amb la seva mascota, un Yorkshire Terrier. Ens ha explicat quin és l’origen d’aquesta raça, les seves característiques, com són, el manteniment que se’ls ha de fer i curiositats, tot acompanyat de diferents fotografies. Una curiositat, totes les fotografies que serveixen per explicar, són del seu gos. Molt bé Nora, ens ha encantat!

Felicitats a totes i a tots. Heu fet una gran feina!

[sc name=”exposicions”]