Recepta de panellets!

Ja ha arribat la castanyada!

A nosaltres aquesta festa ens encanta! És per això que seguirem fent activitats per poder gaudir-la, però a diferència d’altres anys, aquest no podrem fer panellets a l’escola. És per aquest motiu que us animem a fer-ne a casa amb els vostres fills i filles. Us deixem a continuació la recepta per fer un bon grapat de panellets! Som-hi!

*Ingredients per fer el massapà*

– 100 gr ametlla en pols

– 200 gr de sucre

– 1 patata cuita

– 1 moniato cuit

*Ingredients per decorar els panellets*

– 50 gr de pinyons

– 100 gr ametlla crua gran

– 1 pot cireres confitades

– 100 gr coco ratllat

– 250 gr codonyat

– 50 gr fideus de xocolata

Elaboració: 

– Barregeu tots els ingredients del massapà fins aconseguir una massa fina.

– Deixeu-la reposar una estoneta

– Agafeu petites porcions del massapà i feu la forma de cada panellet:

  • Els panellets de pinyons o xocolata: feu una bola i arrebosseu-la de pinyons o de fideus de xocolata.
  • Els panellets de coco: feu petites muntanyetes i arrebosseu-les amb el coco.
  • Els panellets de cirera i d’ametlla: feu una bola, poseu-hi mitja cirera confitada o una ametlla a sobre i pressioneu-la lleugerament.
  • Els panellets de codonyat: feu una bola i introduïu el codonyat a l’interior perquè quedi farcit.

Un cop els tingueu tots fets, folreu una safata amb paper de forn. Col·loqueu tots els panellets a la safata amb una separació de 2 dits, si voleu els podeu pintar amb el rovell d’ou perquè  quedin daurats. Escalfeu el forn durant 10 minuts abans de posar els panellets. Una vegada els poseu deixeu-los a 200º durant 5 minuts o fins que els veieu daurats.

Podeu enviar una foto dels  panellets a les vostres mestres! Nyam! Bon profit!