Articles de Protagonista

Cal·ligrames del 2n trimestre de la classe del Braille

Durant el segon trimestre hem continuat amb les exposicions orals i els cal·ligrames dels nois i noies de 6è. Aquests que trobareu a continuació són els protagonistes del trimestre. Cadascun d’ells s’ha esforçat molt en realitzar aquesta activitat i us convidem a gaudir-los tant com nosaltres.

En Víctor també ha estat estrella de la setmana de 6è B!

En Víctor Alonso ens ha parlat dels plàstics: de la seva composició depenent del tipus de plàstic, dels usos més comuns d’aquest material, de com fer-ne un bon reciclatge, i algunes curiositats.

No us perdeu aquesta fantàstica exposició i n’aprendreu molt, d’aquest material tan comú a la nostra vida!

La Lara, una altra estrella de la setmana a 6è B

La Lara ens va fer la seva exposició oral sobre els dofins. Ens va donar un munt d’informació sobre aquests mamífers aquàtics: la seva morfologia, les diferents espècies, la seva alimentació, els seus enemics, i molts d’altres aspectes.

Va ser súper interessant, us convidem a veure-la i a gaudir-ne!

En Bian també va ser l’estrella de la setmana a 6è B!

En Bian va escollir de tema «Google» per fer la seva exposició oral. Ens va explicar què és Google i qui el va crear, també on està situada l’empresa, el perquè d’aquest nom, les seves eines, els doodles i moltes d’altres curiositats, com els privilegis que tenen els seus empleats.

Esperem que aquesta exposició us agradi tant com a nosaltres!

Una nova estrella de la setmana: en Víctor!

En Víctor López ens ha parlat del Megalodó, una espècie de tauró que fa molts anys que es va extingir. Ens ha donat molta informació d’aquest gegantí animal: hem descobert d’on prové el seu nom, les seves característiques, quan es van trobar les restes, el perquè de la seva extinció i la seva tècnica per caçar.

Una nova estrella a 6è B: la Paula!

La Paula León ens ha fet una interessant exposició sobre el canvi climàtic; ens  ha explicat què vol dir aquest concepte, les causes d’aquest canvi, tant artificials com naturals, així com les conseqüències i els compromisos adquirits per diferents països en el Protocol de Kyoto.

La seva explicació ha estat molt entenedora ja que l’ha acompanyada de diferents gràfics, mapes i notícies. I el més important: ha acabat amb allò que podem fer cadascun de nosaltres per contribuir en la millora del nostre planeta.

Laura Las: el dia del seu aniversari és l’estrella!

El dia del seu aniversari, la Laura ens ha fet la seva exposició oral sobre l’illa de Sardenya. Ens ha parlat d’on està, de la seva capital, el clima, la seva història i també que hi ha un poble, l’Alguer, on encara es parla català. Ens ha fet entrar una mica de gana amb els seus comentaris sobre la gastronomia i ens ha mostrat els llocs més importants per visitar.

La Mireia és l’estrella de la setmana

La Mireia ens ha portat a fer un viatge per tot el món, a través dels diferents menjars que hi podem degustar. Ens ha explicat des de les galetes amb xarop d’auró del Canadà a la típica pizza italiana, passant per l’asado argentino, tacos, cuscús, sushi i pastís de carn de cangur, entre d’altres!

L’Àlex és la nova estrella de la setmana

Amb l’exposició oral de l’Àlex hem viatjat fins a Tenerife, d’on ens ha explicat un munt de coses: a quines illes pertany, on estan situades i quan van ser conquerides, la formació de l’illa, els llocs més visitats, el clima, la gastronomia… entre d’altres.

Quines ganes de fer turisme! Apunteu-vos-hi!

Una nova estrella de la setmana: la Bianca

L’estrella de la setmana, la Bianca, ens ha fet la seva exposició oral sobre el patinatge. Ens ha parlat del què és aquest esport des dels passos més bàsics fins als més complicats, dels diferents tipus de patins i de les seves parts, d’alguns patinadors famosos, d’una sèrie on el patinatge és un element clau i dels patins de carrer; hem acabat veient un vídeo d’un exercici d’una patinadora sobre gel.

Us convidem a que gaudiu de l’exposició, ja que el patinatge és una de les passions de la Bianca!

L’Irai és l’estrella de la setmana

L’Irai ens ha fet la seva exposició oral sobre DUDEPERFECT. Sabeu qui són?

Es tracta d’una activitat molt nova: són youtubers. Si voleu saber més sobre ells, qui són, què fan i el personatge que més li agrada a l’Irai, caldrà que mireu aquesta exposició oral. Nosaltres hem acabat veient uns vídeos molt entretinguts!

Estrelles de la setmana de 5è A d’aquest 1r trimestre

Al llarg d’aquest primer trimestre a 5è A hem tingut la oportunitat de conèixer i provar diferents jocs que els nostres companys i companyes han creat.

Gràcies per compartir aquests jocs tan creatius amb tots nosaltres!

Cal·ligrames del primer trimestre de 6è A

Els alumnes de sisè, juntament amb l’exposició oral, també fan un cal·ligrama.

Durant els primers dies de l’inici de curs els alumnes van aprendre què és un cal·ligrama, van observar i llegir-ne diferents i, finalment, van escriure’n un per parelles. Fer aquesta activitat els va ajudar a conèixer els passos per després fer-ne el seu al llarg del curs.

A 6è B ja tenim tots els cal·ligrames del primer trimestre!

L’activitat de l’estrella de la setmana dels alumnes de sisè consisteix en presentar la seva l’exposició oral i també la creació d’un cal·ligrama.

A l’inici de curs, els alumnes van fer un treball sobre què és un cal·ligrama, van llegir-ne uns quants de diferents autors i finalment en van escriure un, per parelles. Això els va permetre tenir clar tots els passos per poder-ne fer un cadascun al llarg del curs.

Els últims protagonistes de la setmana de 5è B

A continuació podeu veure els jocs que ens han portat els últims protagonistes de la setmana de 5è B.

En Sergio, en Sergi, la Lizeth i en Pol.