Articles de Protagonista

Laura Las: el dia del seu aniversari és l’estrella!

El dia del seu aniversari, la Laura ens ha fet la seva exposició oral sobre l’illa de Sardenya. Ens ha parlat d’on està, de la seva capital, el clima, la seva història i també que hi ha un poble, l’Alguer, on encara es parla català. Ens ha fet entrar una mica de gana amb els seus comentaris sobre la gastronomia i ens ha mostrat els llocs més importants per visitar.

La Mireia és l’estrella de la setmana

La Mireia ens ha portat a fer un viatge per tot el món, a través dels diferents menjars que hi podem degustar. Ens ha explicat des de les galetes amb xarop d’auró del Canadà a la típica pizza italiana, passant per l’asado argentino, tacos, cuscús, sushi i pastís de carn de cangur, entre d’altres!

L’Àlex és la nova estrella de la setmana

Amb l’exposició oral de l’Àlex hem viatjat fins a Tenerife, d’on ens ha explicat un munt de coses: a quines illes pertany, on estan situades i quan van ser conquerides, la formació de l’illa, els llocs més visitats, el clima, la gastronomia… entre d’altres.

Quines ganes de fer turisme! Apunteu-vos-hi!

Una nova estrella de la setmana: la Bianca

L’estrella de la setmana, la Bianca, ens ha fet la seva exposició oral sobre el patinatge. Ens ha parlat del què és aquest esport des dels passos més bàsics fins als més complicats, dels diferents tipus de patins i de les seves parts, d’alguns patinadors famosos, d’una sèrie on el patinatge és un element clau i dels patins de carrer; hem acabat veient un vídeo d’un exercici d’una patinadora sobre gel.

Us convidem a que gaudiu de l’exposició, ja que el patinatge és una de les passions de la Bianca!

L’Irai és l’estrella de la setmana

L’Irai ens ha fet la seva exposició oral sobre DUDEPERFECT. Sabeu qui són?

Es tracta d’una activitat molt nova: són youtubers. Si voleu saber més sobre ells, qui són, què fan i el personatge que més li agrada a l’Irai, caldrà que mireu aquesta exposició oral. Nosaltres hem acabat veient uns vídeos molt entretinguts!

Estrelles de la setmana de 5è A d’aquest 1r trimestre

Al llarg d’aquest primer trimestre a 5è A hem tingut la oportunitat de conèixer i provar diferents jocs que els nostres companys i companyes han creat.

Gràcies per compartir aquests jocs tan creatius amb tots nosaltres!

Cal·ligrames del primer trimestre de 6è A

Els alumnes de sisè, juntament amb l’exposició oral, també fan un cal·ligrama.

Durant els primers dies de l’inici de curs els alumnes van aprendre què és un cal·ligrama, van observar i llegir-ne diferents i, finalment, van escriure’n un per parelles. Fer aquesta activitat els va ajudar a conèixer els passos per després fer-ne el seu al llarg del curs.

A 6è B ja tenim tots els cal·ligrames del primer trimestre!

L’activitat de l’estrella de la setmana dels alumnes de sisè consisteix en presentar la seva l’exposició oral i també la creació d’un cal·ligrama.

A l’inici de curs, els alumnes van fer un treball sobre què és un cal·ligrama, van llegir-ne uns quants de diferents autors i finalment en van escriure un, per parelles. Això els va permetre tenir clar tots els passos per poder-ne fer un cadascun al llarg del curs.

Els últims protagonistes de la setmana de 5è B

A continuació podeu veure els jocs que ens han portat els últims protagonistes de la setmana de 5è B.

En Sergio, en Sergi, la Lizeth i en Pol.

L’Ona és la nova estrella de 6èB!

L’Ona ha fet la seva exposició oral sobre les vaques. Ha estat molt interessant ampliar els nostres coneixements sobre aquests animals, que són els preferits de la nostra estrella.  Ens ha parlat de les característiques, de l’hàbitat, ens ha transportat fins a l’Índia, hem après el que vol dir ser un animal remugant, també hem pogut comprovar que hi ha molts tipus de vaques i algunes d’elles molt famoses, i ha acabat mostrant-nos la cowparade.

La Martina és la protagonista de la setmana.

La Martina ens mostra el seu joc inventat, on hi trobarem un autèntic laberint i al final una gran sorpresa.

L’Èric és el protagonista de la setmana

L’Èric ha estat el protagonista de la setmana i ens ha ensenyat i explicat el joc que ell ha creat. Un joc molt divertit en el qual la punteria és molt important.

Aquí en teniu algunes fotos.

Aquesta setmana l’estrella és… la Sol!

La Sol, ens ha fet una interessantíssima exposició sobre el temple de Debod. Ens explica la seva història, els orígens, on era i el més sorprenent, perquè es troba a Madrid actualment i com va ser el seu trasllat.

Ha estat una descoberta molt curiosa i esperem que gaudiu d’aquesta exposició!

L’Ainhoa és l’estrella de la setmana

Aquesta setmana l’Ainhoa ha estat l’estrella de 6è B i la seva exposició oral ha estat sobre el nostre poble. Ens ha parlat de la seva situació, del castell, de les escoles, de l’Ajuntament i d’altres dades geogràfiques.

Així que, si voleu saber més coses sobre la Roca del Vallès, us convidem a gaudir d’aquesta exposició!

Tenim una nova estrella de la setmana: en Francesc

L’exposició oral d’en Francesc ha estat sobre l’actor anglès Michael Kaine. Ens ha parlat sobre la seva vida, les seves pel·lícules, els premis que ha guanyat i ens ha recomanat algunes de les seves pel·lícules. Ens ha sorprès veure que aquest actor ha sortit en tantes pel·lícules i ens ha agradat saber coses sobre ell, ja que sovint només ens interessem pels actors protagonistes.

Us recomanem la seva exposició i esperem que us agradi tant com a nosaltres.