Articles de Projectes

Xerrada sobre les dues guerres mundials

Seguint amb el projecte d’història, i ja endinsats en l’edat contemporània, en Paco (pare de l’Eloi Garcia de 6èA) ens va fer una xerrada molt interessant sobre la Primera i la Segona Guerra Mundial.

Ens va explicar molts fets importants que han marcat l’etapa de la història més propera als nostres dies. Moltes gràcies per compartir amb nosaltres aquest moment i els teus coneixements!

Quants fanals hi ha a la Roca del Vallès?

Quan vam començar a treballar el projecte de “La Comarca” cada alumne es va plantejar què volia aprendre i investigar sobre aquest tema.

Hem tingut la sort de trobar la resposta a totes les preguntes que ens havíem plantejat, però n’hi havia una que ens feia ballar el cap: «Quants fanals hi ha a la Roca del Vallès?»

Miró i la música

Els nens i les nenes de P5 hem treballat Miró també a les sessions de música. Hem descobert que algunes de les obres de l’artista es relacionen amb la música i la dansa.

Sortida a Granollers

El passat dimarts 21 de febrer els alumnes de 6è vam fer una sortida a Granollers relacionada amb el projecte d’història que estem realitzant.

Aquesta visita constava de dues parts. La primera, una visita guiada per la ciutat per conèixer els bombardejos que van patir els civils el 31 de maig de 1938 i el 24, 25 i 26 de gener de 1939; i el refugi que se’n conserva de l’època. La segona, un passeig pel centre històric de la ciutat per conèixer les diferents restes que es conserven de les diferents etapes de la història.

Aquí teniu un recull d’imatges de la sortida.

Dibuixem “La dona i l’ocell” de Miró a mida real

Els nens i nenes de P5 vam anar al pati a dibuixar “La dona i l’ocell” a mida real. Aquesta escultura de Joan Miró és molt gran! Sort que la vam dibuixar entre tots, va ser una feina en equip i ho vam poder acabar en una tarda. En Joan Miró, com que la feia sol, va tardar molts dies a fer-la.

Ens ho vam passar molt bé!!!

Visitem el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

El mes de novembre, la classe dels Anys 80 i la classe del Circ, de 4t, vam anar a visitar el Museu de la Ciència i Tècnica de Terrassa. Va ser una sortida molt especial ja que ens van explicar moltes coses interessants, que no sabíem, sobre les energies.

Vam realitzar la visita en dos grups i anàvem passant per diferents racons d’energia. Un dels que més ens va agradar va ser l’energia de la sang, on vam provar d’aixecar objectes de diferents maneres.

Els Lleons de P3 es desperten amb Camille Saint-Saëns

A la classe de música els Lleons hem escoltat activament l’audició de Camille Saint-Saëns “El lleó”, que pertany a la seva obra “El Carnaval dels animals”.

Diem bon dia a tothom, a la nostra manera, és clar! Com autèntics animals reials!

A continuació podeu veure com rugeixen els reis i les reines de la sabana…

De l’univers a casa

Els alumnes de 3rB han fet un viatge de l’univers fins a casa, passant per la Via Làctia, el sistema solar, el planeta Terra, el continent europeu, el nostre estat, el nostre país, la nostra comarca, el nostre poble i la nostra casa. Esperem que us agradi.

Sortida al Parlament

El passat novembre els de 5è vam poder visitar el Parlament, el Parc de la Ciutadella i una escultura de Jaume Plensa anomenada Carmela.

Els científics meteoròlegs

A la classe dels científics volem fer de meteoròlegs. Hem hagut d’analitzar mapes del temps, veure vídeos, parlar molt sobre el tema, buscar com es diu cada símbol i el seu significat.

Després de tot aquest treball per fi hem pogut fer d’homes i dones del temps. Ho hem fet millor que a TV3!

El projecte ¿Leemos? de 6è!

Els alumnes de 6è hem treballat un projecte en llengua castellana que porta per títol ¿Leemos?.

Consistia en escollir un llibre de lectura, llegir-lo, fer un fitxa bibliogràfica i una crítica i, per acabar, filmar un clip amb la recomanació del llibre.

Ha estat un projecte molt enriquidor i que incentiva lectura, a més de l’expressió oral.

Hem representat el conte de la princesa i el pèsol

Un dels contes d’animació lectora ha estat La princesa i el pèsol.

Ens hem divertit repartint els personatges, disfressant-nos i representant l’obra.

Ens disfressem!

A P4 A ens hem disfressat de cavallers i princeses.

Ens encanta!

Fem escuts!

Els cavallers i les princeses creem els nostres escuts!

Recull de fotografies del primer trimestre dels Camions

Famílies,

Els Camions us deixem unes quantes fotografies d’aquestes primeres setmanes de curs, on podeu veure algunes de les activitats d’animació lectora que hem fet, sobre els contes Les 7 cabretes i el llop i El cargol i l’herba de poniol.

També veureu com fem de jardiners i tenim cura de les plantes.

Esperem que us agradin!

Camions.