Articles de Català

Laura Las: el dia del seu aniversari és l’estrella!

El dia del seu aniversari, la Laura ens ha fet la seva exposició oral sobre l’illa de Sardenya. Ens ha parlat d’on està, de la seva capital, el clima, la seva història i també que hi ha un poble, l’Alguer, on encara es parla català. Ens ha fet entrar una mica de gana amb els seus comentaris sobre la gastronomia i ens ha mostrat els llocs més importants per visitar.

La Mireia és l’estrella de la setmana

La Mireia ens ha portat a fer un viatge per tot el món, a través dels diferents menjars que hi podem degustar. Ens ha explicat des de les galetes amb xarop d’auró del Canadà a la típica pizza italiana, passant per l’asado argentino, tacos, cuscús, sushi i pastís de carn de cangur, entre d’altres!

L’Àlex és la nova estrella de la setmana

Amb l’exposició oral de l’Àlex hem viatjat fins a Tenerife, d’on ens ha explicat un munt de coses: a quines illes pertany, on estan situades i quan van ser conquerides, la formació de l’illa, els llocs més visitats, el clima, la gastronomia… entre d’altres.

Quines ganes de fer turisme! Apunteu-vos-hi!

Una nova estrella de la setmana: la Bianca

L’estrella de la setmana, la Bianca, ens ha fet la seva exposició oral sobre el patinatge. Ens ha parlat del què és aquest esport des dels passos més bàsics fins als més complicats, dels diferents tipus de patins i de les seves parts, d’alguns patinadors famosos, d’una sèrie on el patinatge és un element clau i dels patins de carrer; hem acabat veient un vídeo d’un exercici d’una patinadora sobre gel.

Us convidem a que gaudiu de l’exposició, ja que el patinatge és una de les passions de la Bianca!

Biografies del primer trimestre (4t A)

Aquestes són les biografies que han fet els nens i nenes de 4t A durant aquest primer trimestre.

Bona feina a tots i a totes!!

El poema de Nadal de 2n B

Amb aquest poema la classe dels dinosaures us desitja unes molt bones festes i feliç any nou!!!!!

Cal·ligrames del primer trimestre de 6è A

Els alumnes de sisè, juntament amb l’exposició oral, també fan un cal·ligrama.

Durant els primers dies de l’inici de curs els alumnes van aprendre què és un cal·ligrama, van observar i llegir-ne diferents i, finalment, van escriure’n un per parelles. Fer aquesta activitat els va ajudar a conèixer els passos per després fer-ne el seu al llarg del curs.

A 6è B ja tenim tots els cal·ligrames del primer trimestre!

L’activitat de l’estrella de la setmana dels alumnes de sisè consisteix en presentar la seva l’exposició oral i també la creació d’un cal·ligrama.

A l’inici de curs, els alumnes van fer un treball sobre què és un cal·ligrama, van llegir-ne uns quants de diferents autors i finalment en van escriure un, per parelles. Això els va permetre tenir clar tots els passos per poder-ne fer un cadascun al llarg del curs.

El poema de tardor de P5

Aquí tenim els Dofins i els Taurons recitant el poema de la tardor.

Mireu que bé ho fan!

L’Ona és la nova estrella de 6èB!

L’Ona ha fet la seva exposició oral sobre les vaques. Ha estat molt interessant ampliar els nostres coneixements sobre aquests animals, que són els preferits de la nostra estrella.  Ens ha parlat de les característiques, de l’hàbitat, ens ha transportat fins a l’Índia, hem après el que vol dir ser un animal remugant, també hem pogut comprovar que hi ha molts tipus de vaques i algunes d’elles molt famoses, i ha acabat mostrant-nos la cowparade.

Aquesta setmana l’estrella és… la Sol!

La Sol, ens ha fet una interessantíssima exposició sobre el temple de Debod. Ens explica la seva història, els orígens, on era i el més sorprenent, perquè es troba a Madrid actualment i com va ser el seu trasllat.

Ha estat una descoberta molt curiosa i esperem que gaudiu d’aquesta exposició!

Els de 6è hem après a fer infografies

Dins del projecte del nom de la classe (Els somnis i el Braille) hem treballat l’estadística.

Per poder realitzar aquesta activitat vam plantejar diferents feines: vam realitzar les preguntes d’una enquesta sobre el tema a treballar, vam enquestar algunes persones de la nostra població per prendre’n una mostra i vam extreure les dades de l’enquesta. Un cop extretes les dades vam realitzar unes infografies per publicitar els resultats.

A continuació podreu veure que ens van quedar genials.

Diaris d’estiu de la classe del Circ (4t A)

Aquest estiu alguns nens i nenes de la classe del Circ han volgut compartir amb els companys les seves aventures de les seves vacances. Per això van confeccionar uns diaris on explicaven el que havien estat fent i amb moltes, moltes fotos.

Tenim una nova estrella de la setmana: en Francesc

L’exposició oral d’en Francesc ha estat sobre l’actor anglès Michael Kaine. Ens ha parlat sobre la seva vida, les seves pel·lícules, els premis que ha guanyat i ens ha recomanat algunes de les seves pel·lícules. Ens ha sorprès veure que aquest actor ha sortit en tantes pel·lícules i ens ha agradat saber coses sobre ell, ja que sovint només ens interessem pels actors protagonistes.

Us recomanem la seva exposició i esperem que us agradi tant com a nosaltres.

Ens ho passem bé amb el Gran Dictat

A continuació trobareu les fotografies dels alumnes que divendres van participar en l’activitat del Gran Dictat, tot repassant les paraules imprescindibles de cursos anteriors.